Friday Wilkinson – Offshore

Hier kennen we Hidde van Schie vooral van zijn schilderijen (en collage’s en zelf gemaakte muziekinstrumenten en performatieve optredens) maar Hidde is zeker zo serieus muzikant als beeldend kunstenaar.

Upcoming next is de release van Friday Wilkinson – Offshore op Rotown/V11 aanstaande 15 september. (Peter Fengler in de vooraf dus dat belooft wat.)

Bovenstaande clip is van de hand van Hidde van Schie.

Maar Hidde – waar komt de naam Friday Wilkinson vandaan?

Dat heeft iets met baarden, onbewoonde eilanden, kannibalen en scheergerief te maken…

(Vier korte vragen na de klik)

FWvideostill1

Heb je plannen met Friday Wilkinson (touren, Ziggodome, Live in de Apollo, meer albums etc of nee het is eenmalig)?

Het album Offshore was een experiment om teksten te schrijven die eens niet over de liefde gingen en ik had nog niet eerder met een band aan materiaal geschreven. Ik heb mij laten inspireren door de financiële crisis en daar vanuit verschillende perspectieven teksten over geschreven.

In eerste instantie was het mijn idee om een soort rock-opera te maken. Ik had drummer Friso van Wijck (The New Earth Group, Friso van Wijck sextet) gevraagd of hij mee wilde werken en hij stelde bassist Bas Kloosterman (Tommie Moustache) en gitarist Jorn Ten Hoopen (Tommie Moustache) voor. Met hen heb ik die ideeën verder uitgewerkt tot het album dat het is geworden.

Ook wilde ik graag wat hardere muziek spelen. Dat was lang geleden namelijk.

FWvideostill2

Ik wil graag met deze band het album spelen, we presenteren het album op 15 september in de V11 in Rotterdam. Verder ben ik ook nieuw solo-materiaal aan het schrijven dat ik ook onder de naam Friday Wilkinson wil uitbrengen.

FWvideostill3

Muziek is volgens mij alles behalve complementair bij jou. Stel je moest kiezen: beeldend kunstenaar of muzikant? (Picasso of Kanye West zeg maar)

Hmmm, gekke vergelijking. Ik luister niet naar Kanye West maar zag wel de clip ‘Famous’ en die is wel griezelig. Als ik die Kardashians zie denk ik altijd: wanneer vertrekken die gasten nou eens naar dat Elysium ruimtestation. Echte goden moeten ook in de hemel gaan wonen. Moet ik dan Picasso kiezen? Mag dat niet bijv. Albert Oehlen zijn?

HiddevanSchie0001

Bij mij loopt de muziek en de kunst altijd een beetje door elkaar en het komt een beetje met vlagen. Ik laat me ook wel graag meevoeren door de gebeurtenissen. Momenteel doe ik een aantal participatieprojecten voor het S.M.A.K. en het afgelopen jaar heb ik weer veel getekend.

HiddevanSchie0004

Waar kunnen we verse schilderijen zien in de naaste toekomst, of die tekeningen?

Op dat gebied staat er momenteel helemaal niets op het programma. maar ik ga wel aan een nieuwe serie schilderijen beginnen. Ik kan er nog niet veel over zeggen maar wel dat het ik gevoel heb dat het allemaal groot en een beetje lelijk moet worden. Dus daar kijk ik naar uit…

HiddevanSchie0010

Friday Wilkinson bestaat naast Hidde van Schie uit gitarist Jorn Ten Hoopen (Tommie Moustache), bassist Bas Kloosterman (Tommie Moustache) en drummer en componist Friso van Wijck (The New Earth Group) en Aafke Kloppenburg (Afka, Victim Victim).

Geert Mul maakte een serie beelden speciaal voor het album. 75B verzorgde de grafische vormgeving.

About Jeroen Bosch 4753 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*