Beauty Overdose
Kasteel Sterckshof, Antwerpen

Beauty Overdose Kasteel Sterckshof, Antwerpen

Beauty Overdose is een tentoonstelling door de organisatie Beauty Without Irony, samengesteld door Kim Kindermans en Jan Van Woensel.

Beauty Without Irony (BWI) is een creatief platform voor sociale verandering opgericht in 2001. BWI werd bekend met Designers Against AIDS (DAA) waarin BWI sinds 2004 samenwerkt met internationale designers als H&M, Marc Jacobs, Playboy Design, Delvaux, Eastpak, Essentiel en JBC.

Ze zijn de organisatie achter het in 2010 opgerichte Youth For A Better World Center waar ze met (inter)nationale studenten uit creatieve disciplines werken aan nieuwe campagnes rond sociale thema’s die interessant en belangrijk zijn voor jongeren zoals HIV preventie, echte schoonheid, zelfvertrouwen bij jonge vrouwen en ecologie (sinds 2015 ook gevestigd in Deurne). Zij doen dat voornamelijk online en met ad hoc evenementen waarin ze altijd gesponsord en gesteund worden door designers en kunstenaars zoals ook nu met deze expositie in Kasteel Sterckshof.

Beauty Overdose

Beauty Overdose Kasteel Sterckshof, Antwerpen

4Fold performance

Beauty Overdose Kasteel Sterckshof, Antwerpen

Jean Claude Wouters (2005)

Beauty Overdose Kasteel Sterckshof, Antwerpen

Tilda – Adam Munroe (2016)

Beauty Overdose Kasteel Sterckshof, Antwerpen

Beauty Overdose Kasteel Sterckshof, Antwerpen

Ballet Room – Antonio Paladino

Beauty Overdose Kasteel Sterckshof, Antwerpen

Lowrider – Dino Dinco

Beauty Overdose Kasteel Sterckshof, Antwerpen

Cheers – Emerald Rose Whipple

Beauty Overdose Kasteel Sterckshof, Antwerpen

Ninette Murk installatie

Beauty Overdose Kasteel Sterckshof, Antwerpen

Mark Tichner

Beauty Overdose Kasteel Sterckshof, Antwerpen

Little Sun – Olafur Eliasson (2012)

Beauty Overdose Kasteel Sterckshof, Antwerpen

In de kasteeltuin is een installatie te zien van 144 exemplaren van Little Sun, lampjes op zonne-energie, ontworpen en gedoneerd door kunstenaar Olafur Eliasson. De lampjes zijn te koop in het café en de opbrengst gaat naar Beauty Without Irony.

Beauty Overdose Kasteel Sterckshof, Antwerpen

Kunstenaars: Mick Traen, Farida Moumouh, Emerald Rose Whipple, Dino Dinco, Olafur Eliasson, Anne-Mie van Kerckhoven, Felix Richter, Mark Titchner, Jarno Kettunen, Dominik Gigler, Javier Barcala, Thomas Vanhaute, Jef Paepen, Chris Plytas, Ben Deckers, Serge Vereecken, Oskar Lindholm, Christopher Lee Sauvé, Valérie Servant, Thierry Van Biesen, Adam Munro, Jean Claude Wouters, Mariët Hylkema, Jessica Antola, Ben Van Alboom, Jan van Sandvliet, Kristof Van Heeschvelde, Vincent Gagliostro, Ninette Murk, Stijn Dierckx, Walldog, Titus Simoens, Mick Traen, Olaf Breuning, Katrin Reinfurt, Hannah & Joel, Christian Bors & Marius Ritiu. Hannah Rouffa, Pascal Heymans, Charlie De Keersmaecker, Layla Aerts, Anina Net, Jan Van Santvliet.

Beauty Overdose
Gratis op zaterdag en zondag tussen 14.00 en 18.00 uur.
T/m 25 september 2016.

Kasteel Sterckshof
Hooftvunderlei 160, 2100 Deurne
Ingang via Cornelissenlaan 10

Makkelijk bereikbaar met de tram (10 of 410 halte: Deurne Lunden) vanuit Antwerpen Centraal!

About Sasha Dees 338 Articles
Verbinder. Wereldburger; Onafhankelijk curator en producent; Focus op Internationaal, Innovatief, Inclusief en Interdisciplinair. Schrijft o.a. voor Trendbeheer, Africanah en ARC Magazine. www.sashadees.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*