Disclosed #1: Unfinished Spaces @ Het Wilde Weten

In de jaren zestig heeft Castro een ideetje. Mooiste kunstacademie van de planeet bouwen: zang en dans en schilder en spel in de fraaiste kunsttempels denkbaar.

Soort van Bauhaus maar dan rond (en mislukt)

“construction was abruptly halted and the architects and their designs were deemed irrelevant in the prevailing political climate. Forty years later the schools are in use, but remain unfinished and decaying. Castro has invited the exiled architects back to finish their unrealized dream.”

Vertoning Unfinished Spaces in Het Wilde Weten aanstaande zaterdag 20:00 uur. (Beperkt aantal plaatsen)

Dat niet alleen – tevens screening van een selectie Amerikaanse kunstfilms – Frank Stella is zijn vinger kwijt, jong talent wachtlijstschilder Larry Poons, tegenwoordig wanstaltig werk, niet te doen, maar dat kun je van Stella ook zeggen en man zaagt huis door.

advertentie(s)

hetwildeweten.nl/2016/disclosed-1-marielle-buitendijk-and-marcel-swint-unfinished-spaces

Overigens zien die academies er ook in vervallen staat piekfijn uit, met meer open grenzen (waren de Stones en Obama laatst niet al komen buurten) staan die garant voor een orgie aan toerisme.

1478954_400768280026587_1591280647_n

Las Escuelas Nacionales de Arte (ENA), designed in 1961, are considered by many to be the most outstanding architectural achievement of the Cuban Revolution. Built on the site of a former country club, the project features five schools—each for a different art discipline—designed by three architects: Ricardo Porro, Vittorio Garatti, and Roberto Gottardi. Before the schools could be completed, the project fell out of political favor. Work was halted and the buildings were left to deteriorate for decades. A move to restore and complete them was finally announced in 1999. Although some work has been done, much still remains.

cuba1

115_Escuela_de_Música_-_arq._GARATTI

About Jeroen Bosch 4659 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*