The Plot to Put Conceptual Art on ‘Melrose Place.’ Yes, Really.

“Twenty years ago, the conceptual artist Mel Chin cold-called the offices of “Melrose Place,” Aaron Spelling’s wildly popular prime-time soap opera, with a proposition. What if a task force of artists supplied free artworks and props for the show’s apartment-complex set, with coded cultural messages on pressing topics like reproductive rights, American foreign policy, alcoholism and sexual politics?”

“[…] This was the beginning of a conceptual artist’s dream, an ongoing intervention into the very heart of American mass culture. In late 1995, Mr. Chin and a team of 100 mostly unknown artists, called the Gala Committee, began a two-year experiment, placing objects on the set of “Melrose Place.”

Must read van de dag, van 1995 tot 1997 ging Mel Chin aan de haal met het publieksbereik van Melrose Place.

Nytimes.com/…-really.html?_r=0

About Niels Post 3618 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*