De atoombunker ter behoud van film

“America’s movie and film archive is located in an underground bunker in Culpepper, Virginia. The bunker was originally a gold storage unit that doubled as a fallout shelter for the U.S. president and his cabinet during the Cold War. Today, the Library of Congress stores all manner of film here. Archivist George Willeman is in charge of the nitrate vaults, where fragile (and combustible) old films sit undisturbed and well preserved.”

Youtu.be/smXWZDupnkw (via BB)

About Niels Post 3656 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*