Neither Here Nor There
Radiator Arts, Queens

Neither here nor there Radiator Gallery, Queens

Na de opening op Staten Island besluit ik het ‘off the beaten path’ te blijven bewandelen. Ik ga naar de opening van Neither Here Nor There in Long Island City, Queens. Neither Here Nor There laat werken zien van acht kunstenaars die wonen en leven in New York maar alle acht geboren en getogen zijn in Frankrijk.

Twee van de kunstenaars zijn ook de curators Nicolas Touron en Fanny Allié. Touron woonde geruime tijd ook in Nederland waar hij studeerde bij de Gerrit Rietveld Academie voor hij naar New York vertrok.

Neither Here nor There. Niet helemaal Frans en niet helemaal Amerikaans. De kunstenaars horen bij de groeiende groep mensen die niet langer een eenduidige realiteit en identiteit kennen.

In de werken van mixed media, beeldhouwkunst, fotografie en schilderkunst, zien we de rode draad in de tentoonstelling: ‘onthechting’. Persoonlijke verhalen waarin we menselijke figuren in een stedelijke context zien maar tegelijkertijd daar eigenlijk out of place zijn zoals bij Marilia Destot en Simon Courchel. We zien omgevingen waar je menselijke figuren verwacht maar die lijken verdwenen zoals bij Anne Mourier, Nicolas Touron en Shani Ha. We zien balancerende figuren en die lijken te bestaan in het niets bij Jeanne Verdoux en Fanny Allié of in een totale chaos zoals bij Jullian Gardiar.

Neither here nor there Radiator Gallery, Queens

Gowanus Dance, Marilia Destot, foto, 2012.

Neither here nor there Radiator Gallery, Queens

Beautiful Strangers 1, Simon Courchel, foto, 2015.

Neither here nor there Radiator Gallery, Queens

Beautiful Strangers 2, Simon Courchel, foto, 2015.

Neither here nor there Radiator Gallery, Queens

Neither here nor there Radiator Gallery, Queens

Bed Pans, Anne Mourier, miniatures and altered miniatures in custom shadowbox, 6” x 60.75” x 3.5”, 2013.

Neither here nor there Radiator Gallery, Queens

Le Trousseau, Anne Mourier, cut, sewn, knit, folded and pressed fabric elements, miniature iron in custom shadowbox, 48” x 5” x 4”, 2014.

Neither here nor there Radiator Gallery, Queens

Artificial Terrain, Nicolas Touron, porcelein/videoprojector/aluminium, 2014.

Neither here nor there Radiator Gallery, Queens

Jeanne Verdoux

Neither here nor there Radiator Gallery, Queens

Shani Ha

Neither here nor there Radiator Gallery, Queens

Neither here nor there Radiator Gallery, Queens

Neither here nor there Radiator Gallery, Queens

Met: Anne Mourier, Fanny Allié, Jeanne Verdoux, Julien Gardair, Marilia Destot, Nicolas Touron, Shani Ha, Simon Courchel. Curators: Nicolas Touron / Fanny Allié.

Nog te zien t/m 20 januari 2017
Radiator Arts
10-61 Jackson Avenue
Long Island City (LIC), NY 11106
Telefoon: 347-677-3418
E-mail: daniela@radiatorarts.com
Open: vrijdag-zondag: 13.00 – 18.00 uur

Hoe kom je er?
Subway nr. 7 vanuit b.v. Times Square, Bryant Park of Grand Central in Manhattan. Zowel de local als de express stopt er, stap uit op de Vernon Boulevard/Jackson Avenue stop. Neem de uitgang: Jackson Avenue. Radiator Gallery is precies waar je boven komt lopen. Kijk goed naar het huisnummer want het is een deur waar de galerienaam bij de bel staat zonder verder iets waaraan je een galerie zou herkennen. Je moet de trap op naar de 3e verdieping!

Wat is er verder?
Enjoy de Queens experience? In de directe omgeving kan je om in de lijn met de tentoonstelling te blijven Frans gaan eten bij La Tournesol, 50-12 Vernon Blvd, Long Island City, NY 11101 (let op: AMEX en cash only!) en verwen jezelf daarna dan nog even met een desserts van SugarCube 10-16 50th Ave, Long Island City, NY 11101.

About Sasha Dees 345 Articles
Verbinder. Wereldburger; Onafhankelijk curator en producent; Focus op Internationaal, Innovatief, Inclusief en Interdisciplinair. Schrijft o.a. voor Trendbeheer, Africanah en ARC Magazine. www.sashadees.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*