Han Hoogerbrugge

Limbo Lottery

Geheimtip 1: private viewing Limbo Lottery van Han Hoogerbrugge. Een volledig mechanische animatiemachine, navrant ambachtelijk fetish-object, vilein, pikant, luisterrijk en opwindend in detaillering. Het is een mooi ding dat daar ding staat te zijn en in de avonduren komt het tot leven.

“Zal ik hem aanzetten?” vroeg Han.
“Yeah right” Een strikvraag. Dat ding kan niet aan. Staat louter mooi te wezen. Dacht ik. Maar hij kan aan.

[arve url=”https://www.youtube.com/watch?v=3yVZeuxpfr4″/]

Mooi is het moment waarop de sleutel wordt omgedraaid en Het Ding zoemend en tollend tot leven komt. De juiste draaisnelheid + stroboscoop = film. Elke rol is een animatie bestaand uit een x-tal delen. Op de juiste snelheid en met het juiste knipperlicht lijkt het alsof elk element op zijn plek in rust staat maar beweegt.

advertentie(s)

Het zoemt, knettert. Gelijkt wel een open haard. Alsof je je eraan kunt warmen. Maar vooral ook is het net een spookbeeld, virtual reality, waar het dat nu juist niet is.

 
Han Hoogerbrugge is met dit beeld omgekeerd evenredig juist weg van zijn .GIF, strip, flash en animatie. Dit is ouderwets sculpturaal beeldhouwwerk. Dit is geen internet, dit is een tollende sculptuur in real life.

Het hele complexe stelsel komt stuksgewijs uit de 3D-printer. Een ontwerptechnische monsterklus beginnend op de digitale tekentafel, waarna montage en tweaking wacht. Dit is ongeveer de eerste keer dat ik 3D-print technisch innovatief machtig mooi ingezet zie worden.

Deze dagen private viewing bij han Hoogerbrugge thuis. Zet hem aan of laat hem aanzetten. Vraag om een glaasje Stookolie010 om de innerlijke mens te verwarmen en uitdroging te voorkomen.

Leuk, spannend en een must see, aanrader deze Rotterdam Artweek. Aanmelden graag via info@hoogerbrugge.com. Hij geeft je het adres voor private viewing. Praktisch om de hoek van CitizenM, thuisplek van veel Art Rotterdamgangers en participanten.

In shop.trendeheer, we zoeken een thuis voor Limbo Lottery.

Limbo Lottery – 2016
3d Zoetrope
120 x 40 x 154 cm (BxDxH)
3d print, perspex, arduino, led, stappenmotor, hout, staal
18.000 euro

Info/hires pictures:
shop.trendbeheer.com/product/han-hoogerbrugge-limbo-lottery/

About Jeroen Bosch 4659 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*