Dos galeriás in Madrid

Dos galeriás in Madrid

De ene jong – Nogueras Blanchard – met conceptuele tekeningen van de in Krefeld (D) geboren Spanjaard Igancio Uriarte. Goed geinstalleerde gedetailleerde ‘machinale’ tekeningen gemaakt met o.a. een ouderwetsé typemachine, viltstiften en vouwmachine. Mooi.

Dos galeriás in Madrid

Dos galeriás in Madrid

Dos galeriás in Madrid

Dos galeriás in Madrid

De andere galerie – Helga de Alvear – is al wat langer in bedrijf en toonde de prachtig absurdistische video van Julian Rosefeldt; ‘Deep Gold’ Soort van filmnoir vol bizarre ‘roaring twenties’ taferelen in Berlijn maar met zoveel oog voor hedendaagse verwijzingen en politieke referenties dat de oorspronkelijke aanleiding voor dit videowerk (een ode aan Luis Buñuel’s L’Âge d’Or uit 1930) niet in de weg zit.

Dos galeriás in Madrid

Dos galeriás in Madrid

Dos galeriás in Madrid

Dos galeriás in Madrid

Dos galeriás in Madrid

Beide kunstenaars wonen overigens in Berlijn waar het tegenwoordig allemaal (niet meer) gebeurt.

About Marc Bijl 301 Articles
Post-internet-punker

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*