Viewmaster Projects, Maastricht

Viewmaster, Maastricht

Twee bijzondere videoprojecten in Maastricht, elke avond vanaf zonsondergang tot 23:00 op loopafstand van elkaar te zien. Life of Ornament van Persijn Broersen & Margit Lukács en Ms. Candelabra’s Platform of Light van Wineke Gartz. Life of Ornament is zijn laatste maand in gegaan en is nog t/m 30 april te zien.

Viewmaster-projects.com

Viewmaster, Maastricht

Life of Ornament wordt geprojecteerd op het Eiffelgebouw waar vroeger de borden, wastafels en aanverwante sanitair van Sphinx werden gemaakt. Als basismateriaal hebben Persijn Broersen & Margit Lukács de originele patronen gebruikt die vroeger op de borden van Sphinx werden gedrukt en daarmee een tweetal geanimeerde digitale collages gemaakt. Op de ene kant van het gebouw worden de bloempatronen geprojecteerd.

Viewmaster, Maastricht

(het projectiehok van dienst.)

Viewmaster, Maastricht

Terwijl op de andere kant van het gebouw de meer landschappelijke animatie getoond wordt.

Viewmaster, Maastricht

Viewmaster, Maastricht

Viewmaster, Maastricht

Wineke Gartz is de derde kunstenaar in de 360° BRNDWR serie waarin een site-specific videowerk wordt gemaakt voor het 360 graden panoramaraam op de bovenste etage van de oefentoren van de voormalige brandweerkazerne aan de Capucijnenstraat. Dat is dezelfde straat als het muurschilderfeest bij Marres. Kan u ‘s middags daar naartoe, vervolgens tot zonsondergang een hapje eten en drinken in de brandweerkantine en als afsluiter van de dag een blokje om.

[arve url=”https://youtu.be/T0yhUMn3Xa0″/]

Viewmaster, Maastricht

Goed zichtbaar vanuit de omliggende wijk.

T/m 30 juni a.s.

Viewmaster-projects.com

About Niels Post 3656 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*