Opening ‘How On Earth Should This be Art?’ @Concordia Enschede

Dikwijls ergert kunstenaar Tinkebell zich aan de uitspraak “Maar dit is toch geen kunst?!”. Voor kunstcentrum Concordia was dit een reden haar als gastcurator uit te nodigen. Afgelopen weekend ging expositie ‘How on earth should this be art?‘ van start.

Foto’s: Jan Dirk van der Burg

“Wanneer alles kunst kan zijn, hoe is de kunst dan te herkennen? In 2015 werd er op een kunstbeurs in Amerika een vrouw neergestoken. Ondanks het bloed dat alle kanten opspatte deed in eerste instantie niemand iets. Waarom? Omdat de context, een kunstbeurs, er voor zorgde dat mensen er vanuit gingen dat de steekpartij een kunstperformance was.

Ik ben zelf kunstenaar. En dat betekent dat ik deze steekpartij zelfs met terugwerkende kracht kan opeisen als mijn kunstwerk. Ik kan er foto’s van presenteren met mijn naam er onder. Ik kan het tentoonstellen en ik kan het verkopen. Het kunstwerk zou dan niet zozeer de steekpartij zelf zijn als wel het opeisen van de steekpartij als kunstwerk. Zo simpel, en zo ingewikkeld is het tegelijkertijd.”

Jeroen Jongeleen

Tabo Goudswaard verklaart de expositie voor geopend.

Koen van Mechelen

Rob Scholte

Jeronimus van Pelt en Daan Samson toasten op fotoserie WikiCommons.

Tinkebell organiseert vanuit Concordia haar Kamerplant-Tours

Sjef Meijman

Tessa Hendriks licht haar aangepaste plannen toe.

The Neoschlager (Hans Kuiper) zingt ‘Wir sind alle da, in social Media’

‘How on earth should this be art?’ is te bezoeken t/m 12 juli.

http://www.concordia.nl/detail/17199/how-on-earth-should-this-be-art-tinkebell

About Daan Samson 110 Articles
De kunstwerken van Daan Samson behandelen de taboes, pijnpunten en verworvenheden van de welvaartsamenleving. Op Trendbeheer bericht hij over wáárlijke progressie, over botanische cultuuraangelegenheden en over alle fraaie dingen die door z’n vrienden worden gerealiseerd.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*