John Gerrard, Western Flag

[arve url=”https://www.youtube.com/watch?v=fd5xATu7uZQ” /]

Real-time computersimulatie, real-time gestreamd op het internet. In het kader van Earth Day maakte John Gerrard een vlag van rook/uitlaatgassen op de plek in Spindleton waar op 10 januari 1901 de olie letterlijk de lucht in spoot. In eerste instantie ben je geneigd het jammer te vinden dat het werk niet daadwerkelijk ter plekke geïnstalleerd is, daardoor voelt het toch een beetje als een schets/maquette, maar wat maakt dat eigenlijk ook uit wanneer zo goed als iedereen het werk via de webcam bekijkt. Making of bekijk je hier.

Westernflag.johngerrard.net

About Niels Post 3648 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*