Het museum van de vuilnisman

Het museum van de vuilnisman

In 34 jaar verzamelde vuilnisman Nelson Molina (op de foto in het midden) een heel museum bij elkaar, een portret in vuilnis van een stukje Manhattan. Zelden open voor publiek is het vooral liefdewerk voor de mannen en vrouwen die werken in de MANEAST 11 sanitation garage. Over afval gesproken, in San Francisco heb je een gastatelier op de plaatselijke vuilnisbelt.

‘He joined the Department of Sanitation in 1981, and from then until he retired, in 2015, his route was 96th Street to 106th Street between First and Fifth Avenues in Manhattan. “The majority of the stuff that you find here is from that one area,” he said.’

Hyperallergic.com/368152/nyc-trash-is-a-museum-of-treasure/

About Niels Post 3648 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*