Muurverf

In Apeldoorn opende zaterdag ‘Abstract Wall Paintings III’, een hiep-hiep-hoera voor de 100-jarige De Stijl in de vorm van muurschilderingen. Veertien wanden in het Apeldoorns Centrum voor Eigentijdse Cultuur (gemakshalve afgekort tot ACEC) tonen de culturele erfenis van Piet Mondriaan en tijdgenoten.

(een bericht van Jochem Rotteveel)

Muurverf @ ACEC, Apeldoorn

    Piet Dieleman – wie wil dat niet thuis?

“Bezoekers die Mondriaan zoeken, komen vast bedrogen uit, maar Mondriaan zelf zou zeker zijn ogen uitkijken”, leest de disclaimer op de website. En zo is het. Een stoet van Hollandse wandwerkers leefde zich uit op meters onbevlekte latex. En ‘Abstract Wall Paintings III’ beperkt zich niet tot de Heuvelrug; gelijktijdig vinden ook exposities plaats in Rotterdam, New York, Sydney en Marseille. Organisator Jasper van der Graaf, zelf ook muurvuller, mag tevreden zijn.

Hieronder een greep van de wanden, maar als u ze allemaal goed wil bekijken toogt u naar het Museumkwartier. En met een beetje geluk is de tegenoverliggende Q-park weer geransomhackt zodat u net als uw verslaggever uw bolide gratis kunt parkeren.

Muurverf @ ACEC, Apeldoorn

Topwerk van Bart Koldewee.

Muurverf @ ACEC, Apeldoorn

Tering, wat goed. Jan Willem van Welzenis. Z’n eerste muurschildering ooit nota bene.

Muurverf @ ACEC, Apeldoorn

Willem Besselink tapte uit een heel ander vaatje, letterlijk en figuurlijk. De Rotterdammert schilderde aan de bovenkant de kleuren van vloeistoffen die hij innam. De onderkant bestrijkt het kleurpalet van vloeistoffen die hij uitscheidde.

Muurverf @ ACEC, Apeldoorn

Niet-te-missen Gracia Khouw. Een deel van de tekst wordt geblokt door die andere muurheld Guido Nieuwendijk. Niet met kwast maar met baby dit keer.

Muurverf @ ACEC, Apeldoorn

Behoorlijke uitspraken van Clary Stolte. De muur wit laten en alleen de hoek volplakken met tape uit haar atelier als verwijzing naar het plakband in het laatste werk van Mondriaan.

Muurverf @ ACEC, Apeldoorn

Uw verslaggever werkte met plastic folie en tape en brak bewust de orthogonaliteit van De Stijl open.

Muurverf @ ACEC, Apeldoorn

Tanya Long

Muurverf @ ACEC, Apeldoorn

Peter Geerts

Muurverf @ ACEC, Apeldoorn

Sander Reijgers bestreek de wand van links naar rechts met primaire kleuren tot zolang de roller strekt en ging er daarna tegenin met wit volgens hetzelfde procedé.

Muurverf @ ACEC, Apeldoorn

Marleen van Wijngaarden kamerbreed. Ook haar PHK18 doet mee met de ‘Abstract Wall Paintings III’.

U ziet, dat moet u zien. Nog te doen tot 25 juni bij ACEC in Apeldoorn.

Acecgebouw.nl/agenda/abstract-wall-paintings-iii/

About [Redactie] 9073 Articles
Berichten in Trendbeheer kort en ingezonden verslagen van gelegenheidscorrespondenten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*