Amsterdam Art Fair 2017

Vier dagen lang kunnen verzamelaars, kunstliefhebbers en dagjesmensen genieten van de derde editie van Amsterdam Art Fair. De nomadische beurs strijkt deze keer neer in een gestript kantoorpand, om de hoek van de Nederlandse Bank.

(een bericht van Najiba Brakkee)

Amsterdam Art Fair 2017

Vanuit de verte lijkt het net of er in de gezamenlijke stand van Juliette Jongma en Kunstverein een performance aan de gang is. De omgebouwd ruimte is ingericht tot een trendy huiskamer. Op de pastelroze bank mag de bezoeker gewoon plaats nemen. Want het is een bank van Ikea. Daarvoor staan twee sculpturale kisten van Nicolaas Riis, waarin het werk Matisse is te herkennen. Rechts achterin staat een vintage eettafel met stoelen. Aan de muren hangen diverse abstracte schilderijen van Florian en Michael Quistrebert, waarvan er eentje letterlijk staat te glinsteren.

Amsterdam Art Fair 2017

Cindy Moorman wordt op de beurs vertegenwoordigd door Dapiran Art Project Space. Zij heeft flink uitgepakt: haar schilderijen hangen niet alleen aan de muur, maar worden ook gedragen door twaalf performers, die in een gekronkelde lijn verdeeld staan zijn in de ruimte. Bezoekers kunnen tijdens de uitvoering de ruimte in lopen, om zo de werken van dichtbij te bekijken. Zonder dat zij het in de gaten hebben, zijn zij onderdeel geworden van de installatie.

Amsterdam Art Fair 2017

Cinnemamon presenteert grote abstracte landschappelijke schilderijen van Esther Tielemans. En bijzondere sculpturen van Sarah-Jane Hoffmann die suggereren dat er een code of taalsysteem bestaat, waarbij de mens denkt dat zij de natuur naar haar hand kan zetten. Dit is te lezen in de kronkelende koperen buizen die geordend zijn op een zwevende plaat en aan de muur hangen.

Amsterdam Art Fair 2017

Slewe laat verschillende werken van Krijn de Koning zien. Er hangt bijvoorbeeld een zwarte strakke tekening van een sculptuur mooi ingelijst aan de wand. En in het midden staan enkele kleurrijke mini-objecten, beschildert met geometrische vormen.

Amsterdam Art Fair 2017

Rijk gekleurde, grafisch vormgegeven papieren banen, in rechthoeken verdeeld, bekleden de muur van de stand van Johan Deumens. Van dichtbij zijn de perforaties zichtbaar, waardoor ze op een modernistisch muziekblad lijken.
 
Het is een dynamische beurs, waar door bekende en onbekende galeries de kunstpraktijken van hun protegés helder worden getoond. Hetgeen het onmogelijk maakt om niet met een fijn gevoel naar huis te gaan.
 
Amsterdam Art Fair te zien tot en met zondag 21 mei 2017. Kunsthal Koper, Huidenkoperstraat 28.

Amsterdamartfair.nl

About Najiba Brakkee 140 Articles
Najiba Brakkee woont in Amsterdam en werkt op project basis in de kunstwereld als pr-medewerkster en organisator. Zij ziet de kunstwereld als een avontuur en schrijft over alles wat zij onderweg tegenkomt: exposities, ateliers, beurzen en dergelijke. 

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*