Code Rood

Het heeft al vaker hier in de kolommen gestaan, maar het blijft een heel goed initiatief, en bovendien altijd anders en vernieuwend. We hebben het over Code Rood, een eendagsevenement op Buitenplaats Koningsweg. U weet wel, die plek buiten Arnhem waar je in het stikdonker zomaar over herten kunt struikelen en waar tegelijkertijd de kunst nooit ver weg is. Hoe lang dat nog zal duren is iedere keer weer de vraag, de vele kunstenaars die hier in de natuur hun thuisbasis hebben gevonden vrezen dagelijks de enveloppe van Stichting Slak waarin de huur nu echt wordt opgezegd. Tot die tijd echter is het één keer per maand Code Rood, en wel op de laatste zaterdag van de maand, eerstvolgende dus 27 mei.

’s Middags om 15 uur is er een kort praatje en aansluitend zijn er in verschillende gebouwen tentoonstellingen te bekijken. Tussendoor kun je alvast een biertje drinken of een pizza bestellen bij de lokale horeca die weliswaar heel lekker is, maar waar je écht geduld voor moet oefenen. Gelukkig maken de kunstenaars zelf ook soep. Initiatieven zoals Code Rood moeten in mijn optiek luidkeels aangemoedigd worden, en we kunnen alleen maar hopen dat de projectontwikkelaar van het gebied er toch niet uitkomt en dat dientengevolge Code Rood nog veel edities mag kennen. Altijd leuk, fris, jong, experimenteel, en je bent er serieus even tussenuit. Gaat dat zien, nu het nog kan. Bijgaand een beeldverslag van de editie van eind april.

Coderood.co

Code Rood

Kleine Kapel, Carina Ellemers.

Code Rood

Kleine Kapel, Carina Ellemers.

Code Rood

De Kleine Kapel zelf.

Code Rood

Nieuwe plek, de Radartoren.

Code Rood

Experiment in de Keet, Bram van Oosten en Ingrid van der Zalm.

Code Rood

Laag over laag, materiaalonderzoek en projecties in de Keet

Code Rood

En daarna feestelijk voor het raam te drogen hangen..

Code Rood

.. of in de ruimte

Code Rood

Wie zei trouwens dat je met verf moet schilderen.

Code Rood

Sfeerplaatje onderweg op het terrein.

Code Rood

Interactief videowerk van Klaas Koetje.

Code Rood

In het Transmute gebouw wordt het iedere maand enger om rond te lopen.

Code Rood

Stoffen frietjes van onbekende kunstenaar van vorige editie (sorry!).

Code Rood

Wie heeft er nog kunst nodig als dit je uitzicht is.

Code Rood

De MIR van Alphons ter Avest, mobiele tentoonstellingsdome, momenteel buiten gebruik.

Coderood.co

About Inge Pollet 40 Articles
Schrijver, dichter, ex-kunstenaar. Werkt als tentoonstellingsmaker en projectontwikkelaar. Plaatsmaker voor kunst en poëzie. Redacteur, nadenker. Wildspotter buiten en binnen het veld. Atelierbezoeker. Hardloper. Sterrenkijker.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*