About [Redactie] 8948 Articles
Berichten in Trendbeheer kort en ingezonden verslagen van gelegenheidscorrespondenten.

3 Comments

  1. Martijn Bosma, in het artikel als voorbeeld van het kunst-nihilisme van de huidige rechtspopulisten vertoond, was in zijn verleden wel nauw betrokken bij de “tactical media”-subcultuur van het Next 5 Minutes festival in Amsterdam…

  2. Gevaarlijk ook om een gebrek aan utopie ‘minder interessant’ te noemen. De afbraakstrategie van mensen als Bannon, zijn niet zozeer nihilistisch als wel extreem anti-staat, ultra-libertair. Niet blijven denken in een staatsideologie als herkenbare vorm van deze politiek.

  3. Als het nazisme de film was, is het populisme toch een beetje de erop gebaseerde televisieserie, die naar het zich laat aanzien al na één seizoen van de buis zal worden gehaald. Overigens is het ressentiment van de populist ook wel aandoenlijk en, niet onbelangrijk, het houdt de kunstenaarsmythe nog een paar jaar in stand. Grappig ook dat gedweep van de buurvrouw met dandyachtige (zonder koppelteken) figuren als Pim en Baudet.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*