De muppetkoning en zijn koffie (1957-1961)

[arve url=”https://www.youtube.com/watch?v=LmhIizQQol0″ /]

Bij elkaar opgeteld een kwartier (!) aan tien seconden filmpjes met als boodschap drink Wilkins koffie of sterf, Jim Henson in bloedvorm.

‘Henson made 179 ten-second spots for Wilkins Coffee, a regional company with distribution in the Baltimore-Washington D.C. market, according to the Muppets Wiki: “The local stations only had ten seconds for station identification, so the Muppet commercials had to be lightning-fast–essentially, eight seconds for the commercial pitch and a two-second shot of the product.”‘

Openculture.com/2017/03/jim-hensons-commercials-for-wilkins-coffee-15-twisted-minutes-of-muppet-coffee-ads-1957-1961.html

About Niels Post 3639 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

2 Comments

  1. Heel goed en onbegrijpelijk snel: die eind jaren vijftig toch! Pats Boem Payoff —> of zou er straf in geknipt zijn?

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*