Raphaël Fabre, 3D hoofd voor op je ID-kaart

Raphaël Fabre, 3D hoofd voor op je ID-kaart

Voor zijn nieuwe ID-kaart ging Raphaël Fabre niet langs de pasfotograaf maar bouwde hij eigen hoofd na met 3D software. De screendump ging richting het gemeentehuis. Minstens zo mooi als de melkfoto van Luuk Schröder.

“The photo I submitted for this request is actually a 3D model created on a computer, by means of several different software and techniques used for special effects in movies and in the video game industry. It is a digital image, where the body is absent, the result of an artificial process.

The image corresponds to the official demands for an ID: it is resembling, is recent, and answers all the criteria of framing, light, bottom and contrasts to be observed.

The document validating my french identity in the most official way thus presents today an image of me which is practically virtual, a version of video game, fiction.”

Raphaelfabre.com/#cni (via Kottke)

About Niels Post 3650 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*