Michal Helfman @ A Tale of a Tub

Michal Helfman @ A Tale of a Tub

Laatste weekend en meer dan de moeite waard. De solo van Michal Helfman bij A Tale of a Tub in Rotterdam. Wonderschoon geïnstalleerde totaalinstallatie waarin alle getoonde werken met elkaar te maken hebben. Zelf keek ik eerst de artefacten en daarna het titelwerk van de tentoonstelling, de video Running out of History. Een volgorde van kijken die een en ander verduidelijkt en in context plaatst.

Ga vanavond, vrijdag 7 juli 19:30-21:00, dan bent u bij het interview met schrijver en filosoof Maarten Doorman.

T/m 9 juli a.s.

A-tub.org/onsite/running-out-of-history/

advertentie(s)

Michal Helfman @ A Tale of a Tub

Een sculptuur met weegschaaltjes uit 2016.

Michal Helfman @ A Tale of a Tub

Uitzicht op het Justus van Effen Kwartier.

Michal Helfman @ A Tale of a Tub

Het sleutelwerk van de tentoonstelling. Twee dobbelstenen, 3D geprint op een printer die Syrië is in gesmokkeld om protheses voor vluchtelingen te maken. De dobbelstenen zijn vervolgens weer Syrië uit gesmokkeld. Ze komen terug in de video op de begane grond en dan wordt ook de tekst op de stenen duidelijk.

Michal Helfman @ A Tale of a Tub

Michal Helfman @ A Tale of a Tub

Elastiekjesschieter richter het masker van papier-maché dat ook in de video te zien is.

Michal Helfman @ A Tale of a Tub

Michal Helfman @ A Tale of a Tub

De video vertelt niet alleen van de dobbelstenen maar ook over gesprekken tussen de Israelische mensenrechtenactiviste Gal Lusky en haar Syrische smokkelpartner en tussen Lusky en Helfman. Buitengewoon boeiend en intrigerend, plus goed gemonteerd (kom er maar eens om in de gemiddelde kunstvideo).

Michal Helfman @ A Tale of a Tub

Ook goed. Het beeld vanuit, en dans in, de 3D printer.

Michal Helfman @ A Tale of a Tub

Michal Helfman @ A Tale of a Tub

Michal Helfman @ A Tale of a Tub

Michal Helfman @ A Tale of a Tub

Ga vanavond, vrijdag 7 juli 19:30-21:00, dan bent u bij het interview met schrijver en filosoof Maarten Doorman.

T/m 9 juli a.s.

A-tub.org/onsite/running-out-of-history/

About Niels Post 3632 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*