De magische handen van Bert Jacobs

De magische handen van Bert Jacobs

Tijdens de 4e editie van Florijn Groove on the Roof, Amara Kabba Tribute Concert, een mini muziekfestival met een line up van lokale en internationale artiesten in de plint van Bijlmerflat Florijn, dat op zondag 9 juli plaatsvond, had ik het geluk om deze experimentele installatie van Bert Jacobs te ontdekken. Het werk heeft een fabuleuze constructie die dezelfde magische en verplettende uitwerking bezit als een kassucces van Tim Burton.

De magische handen van Bert Jacobs

Jacobs maakte de installatie MOBile Vulgus voor MOB (Mobile Omroep Bijlmer), een mobiel radio initiatief van Jesper Buursink en Vinger.nl, waarin van onder tot boven ruimte is gemaakt zodat de radiomakers en gasten een worden met de installatie en ze samen een levend geheel vormen. De live radio marathon vanuit Jacobs MOBile Vulgus is terug te luisteren via: Salto.nl/programma/florijn-groove-on-the-roof/

De magische handen van Bert Jacobs

Een mooie detail in de paraplu, waarmee het werk wordt afgesloten, zijn de speelse figuren die eraan hangen. Ze kunnen je doen denken aan een mobile die boven een baby wieg hangt. Een mooie verwijzing naar een geboorte en ontwikkeling van een nieuwe manier van kunst maken en beleven.

De magische handen van Bert Jacobs

Deelnemers: Bert Jacobs, Vinger.nl, Jesper Buursink, Salto Amsterdam, Radio RAZO.

About Najiba Brakkee 140 Articles
Najiba Brakkee woont in Amsterdam en werkt op project basis in de kunstwereld als pr-medewerkster en organisator. Zij ziet de kunstwereld als een avontuur en schrijft over alles wat zij onderweg tegenkomt: exposities, ateliers, beurzen en dergelijke. 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*