Vakantieboekentips 2: Vincent & De Omslag, Barbara Stok

Vakantieboekentips 2: Vincent & De Omslag, Barbara Stok

Twee beeldverhalen over vruchtbare periodes uit de levens van kunstenaars Vincent van Gogh en Hendrik Nicolaas Werkman. Vincent, inmiddels in 19 talen uitgebracht, gaat over de tijd die Van Gogh doorbracht in Arles. De houterige tekenstijl van Barbara Stok blijkt zich verrassend goed te lenen voor de leefwereld Van Gogh en is in dit boek van een ontroerende schoonheid.

Barbaraal.nl/boeken.html

Vakantieboekentips 2: Vincent & De Omslag, Barbara Stok

Vakantieboekentips 2: Vincent & De Omslag, Barbara Stok

Vakantieboekentips 2: Vincent & De Omslag, Barbara Stok

Vakantieboekentips 2: Vincent & De Omslag, Barbara Stok

Vakantieboekentips 2: Vincent & De Omslag, Barbara Stok

Wat bescheidener van opzet maar minstens zo interessant is De Omslag over de noodgedwongen carrièreswitch van Hendrik Nicolaas Werkman. Als boekdrukker was hij al verbonden met De Ploeg en toen zijn drukkerij in de problemen kwam bleek dit de kickstart van een invloedrijk oeuvre als grafisch kunstenaar. Klein maar heel fijn boekje dat zich prima laat aanschaffen wanneer u toch al Vincent bestelt.

Vakantieboekentips 2: Vincent & De Omslag, Barbara Stok

Vakantieboekentips 2: Vincent & De Omslag, Barbara Stok

Vakantieboekentips 2: Vincent & De Omslag, Barbara Stok

Vakantieboekentips 2: Vincent & De Omslag, Barbara Stok

Barbaraal.nl/boeken.html

About Niels Post 3632 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*