Stupid as a (lost) Painter in Berlijn

Leuk hoor, Niek Hendrix o.a. bekend van het onvolprezen en advertentieloze, objectieve, non-commerciële éénmans weblog Lost Painters exposeert nog tot en met 16 September in Berlijn, in Wedding waar rond de Soldinerstrasse een aantal galeries en artspaces zijn ontstaan die op hun beurt weer behoren tot http://www.koloniewedding.de/. Wist ik ook niet….en zo ontdek je altijd weer wat in dat mooie Berlijn.

En zo her-ontdekten wij van het rete-commerciële T®endbeheer™ het werk van Niek Hendrix. En dat was een goed geïnstalleerde, geconcentreerde installatie-achtige opzet van zijn olie schilderijen op een houten panel. De dragende structuren voor zijn schilderijen zijn een metafoor voor de vele frames, tabbladen en raamwerken waarin we de wereld van vandaag de dag zien. Klinkt heel nieuw maar de kunstenaar laat zien dat die zienswijze ook de kunstenaars vroeger al bezig hield met dit perspectief en laat dat o.a. zien met een een illustratie van Leon Battista Alberti uit een schilders instructie boek, en ook knap nageschilderd werk van Escher en Daan van Golden komen voorbij op de hangkast structuur. Het effect is dat het geheel eerder conceptueel aandoet dan knap geschilderd. Het is natuurlijk beide, en interessant.

Titel van de expo; Stupid as a Painter…daar moest ik nog het meest over nadenken.

Leuke plek ook dat Rosalux, gerund door de sympathieke Portugese Fransman Tiny Domingos.

En bedankt jongens voor alle gratis drank!
*****einde advertentiebericht*****

Rosalux.com

Stupid as a (lost) Painter in Berlijn

Stupid as a (lost) Painter in Berlijn

Stupid as a (lost) Painter in Berlijn

Stupid as a (lost) Painter in Berlijn

Stupid as a (lost) Painter in Berlijn

Stupid as a (lost) Painter in Berlijn

Stupid as a (lost) Painter in Berlijn

T/m 16 september a.s.

Rosalux.com

About Marc Bijl 301 Articles
Post-internet-punker

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*