facetime den haag

De, of één van de, jongste initiatieven in initiatievenhoofdstad Den Haag is facetime den haag. Een meetup van een groep hippe jonge kunstenaars en ik mocht er afgelopen zondag ook bij zijn.

Elke keer nodigen ze een aantal mensen uit buiten de gebruikelijke vaste kern. Iedereen brengt een link mee en daar wordt over gekletst of niet. Low profile, no budget. De filmpjes of links gaan vaak over een niche in een niche, zijn grappig of niet. De onderwerpen wisselen sterk. Het gaat over oude mannen op modeltreinen, of juist over zware onderwerpen zoals Rosa Parks.

Er is geen strak programma, maar misschien juist wel daarom raakt facetime den haag de kern van waar het in een creatief proces over gaat, geïnspireerd raken door invloeden van buitenaf.

De links van afgelopen zondag:

wessel baarda
http://www.milliondollarhomepage.com/

afra eisma
https://www.youtube.com/watch?v=i8Qvm8TLsbI

jorge luis barragan
https://www.facebook.com/LowBudgetCol/

maarten brijker
https://abundantmind.com/

cathleen owens
http://www.square-bear.co.uk/mitsuku/turing/

johan nieuwenhuize
https://youtu.be/eU7V4GyEuXA

 

facetimedenhaag

About Johan Nieuwenhuize 61 Articles
Johan Nieuwenhuize is kunstenaar, fotograaf en curator. De relatie tussen het geheugen en fotografie vormt de basis van zijn werk. Zijn werk was te zien in de Vleeshal, Fotomuseum Den Haag, Streetlevel Photoworks en het Dazaifu Tenmangu Shrine Museum en is opgenomen in diverse publieke en privécollecties.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*