WeTransfer avant la lettre

[arve url=”https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=JD4H7i0Mu68″ /]

Nog van vóór de inbelmodem, persfotografie verzonden via een primitieve scanner gekoppeld aan een analoge telefoon. Dat ging behoorlijk piepknor en duurde even (het ontwikkelen van je filmrolletje en maken foto afdruk niet meegerekend).

“First, you place a print on the drum and start the transmitter. The drum then rotates at a consistent speed while a scanning beam would move slowly across the photo, scanning one line at a time. Transmitting the analog signal required a connection to a phone line.

[…] Using this type of transmitter was painfully slow: one black and white photo took 8-9 minutes to send, and subsequent devices for color photos weren’t faster.”

Petapixel.com/2015/07/26/this-is-how-press-photos-were-transmitted-back-in-the-1970s/ (via 990000)

About Niels Post 3653 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*