Gert Scheerlinck @ Twelve twelve

    Alt aan de sleur met het werk gun

Of aanraakbaarheid als sympathieke drempelverlagende geste ook opvoedkundig hout snijdt valt te bezien. Ik zie me volgende keer al uitleggen dat dat andere stuk hout in whitecube nou net geen rampaal is maar een piece of art van schier onschatbare waarde.

Eenvoudig ingezette mooi minimale objecten van Gert Scheerlinck nog tot 29 oktober.

twelvetwelve.gallery/artists/gert-scheerlinck

Ik zou het niet doen, zo’n oranje stikker plaatsen. Waar ik voorstander ben van informatieve duidelijkheid, schept het hier esthetisch disbalans, tenminste, als het niet onderdeel van het werk is. Want alleen zo is het te bekijken.

Tof werk, achteraf bezien des te raadselachtiger. Naar eigen zeggen conceptueel (als kunstenaar) maar zonder dat dat geeft. De werken hebben een tactiele eigenheid, anarchistische tongval zonder dubbelspraak. (Check dit topwerk.)

twelvetwelve.gallery/artists/gert-scheerlinck

About Jeroen Bosch 4660 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*