About [Redactie] 8950 Articles
Berichten in Trendbeheer kort en ingezonden verslagen van gelegenheidscorrespondenten.

1 Comment

  1. Goed geschreven, fraaie metaforiek. Jammer dat het betoog direct gekaapt wordt door zo’n alt-right medium als TPO. Dat ‘politisering van de kunst’ een slecht idee is (en meestal de voorbode van genocidale zuiveringen) is sinds 1917 al evident en neemt anno 2017 potsierlijke vormen aan. Om daartegen te pleiten met een beroep op een Nietzscheaans jenseits van alle moraal en de ‘omarming van het leven’ is dan weer een zwaktebod. De verreweg meest invloedrijke nog levende kunstenaars, Nauman en Richter, zijn toch beide stevig verankerd in hun (diametraal tegengestelde) morele posities, maar dit is nooit een belemmering geweest voor hun artistieke overtuigingskracht. Integendeel, zou je moeten zeggen; op sublieme wijze voeden ze het verlangen naar een onbereikbare toekomst en een voor altijd verloren verleden. Precies waar kunst voor bedoeld is.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*