Atelier Maria Berrio

Atelier Maria Berrio

Maria Berrio is een van de kunstenaars in het Smack Mellon Artist Studio Programma. Ieder jaar kiest Smack Mellon 6 kunstenaars die elf maanden lang gratis een studio, assistentie en toegang tot sommige faciliteiten krijgen in Dumbo. Er is een bezoekprogramma van curatoren en galeriehouders en twee keer per jaar zijn er open studio’s. Je kan alleen aanvragen voor het programma als je een Amerikaans paspoort hebt of een permanente verblijfsvergunning (greencard). Voor Nederlandse kunstenaars is dit dus alleen toegankelijk als ze een greencard hebben of zo gelukkig waren of zijn in de toekomst die te winnen in de jaarlijkse greencard loterij.

Maria is een collage kunstenaar en haar werken zijn echt waanzinnig. Super gedetailleerd en dus tijdrovend zeker omdat ze ook nog eens minstens 2 bij 3 meter en groter zijn. Ze heeft op het moment een solo tentoonstelling in Praxis, Chelsea (loopt nog tot 28 oktober). In haar studio waar ze afgelopen juni ingetrokken is, is ze de nu hard aan het werk voor haar volgende tentoonstelling in Prospect P4 in New Orléans van 18 november 2017 tot 25 februari 2018.

De werken in de foto’s zijn niet voor die tentoonstelling. Ze laat ons wel heel enthousiast de nieuwe werken zien en vraagt feedback maar de afspraak is geen foto’s in dit atelier artikel!

Atelier Maria Berrio

Atelier Maria Berrio

Atelier Maria Berrio

Atelier Maria Berrio

Atelier Maria Berrio

Atelier Maria Berrio

Atelier Maria Berrio

Atelier Maria Berrio

Atelier Maria Berrio

Atelier Maria Berrio

Atelier Maria Berrio

Atelier Maria Berrio

Atelier Maria Berrio

Atelier Maria Berrio

Atelier Maria Berrio

Atelier Maria Berrio

Atelier Maria Berrio

Atelier Maria Berrio

Atelier Maria Berrio

About Sasha Dees 347 Articles
Verbinder. Wereldburger; Onafhankelijk curator en producent; Focus op Internationaal, Innovatief, Inclusief en Interdisciplinair. Schrijft o.a. voor Trendbeheer, Africanah en ARC Magazine. www.sashadees.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*