Henriëtte van ‘t Hoog – Handlanger van haar werk

Henriëtte van 't Hoog - Handlanger van haar werk

Alex de Vries over het werk van Henriëtte van ‘t Hoog (1943).

“Als jonge vrouw ontdekte Henriëtte van ’t Hoog dat ze een goed waarnemingsvermogen had; ze kon natuurgetrouw naar de observatie tekenen. Kijken, daar was ze altijd al goed in. Tijdens een opleiding aan de modeacademie Van Braam en Wibaut die ze begin jaren zestig twee jaar volgde, kwam ze erachter dat ze voor modevormgeving weinig aanleg had, maar modeltekenen kon ze meteen. Daarna heeft ze zich door persoonlijke omstandigheden zelfstandig als kunstenaar ontwikkeld en vanaf 1970 een professionele beroepspraktijk opgebouwd, waarbij ze ook als docent aan kunstacademies verbonden was.[…]”

Mistermotley.nl/art-everyday-life/henriëtte-van-’t-hoog-handlanger-van-haar-werk

About Niels Post 3650 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*