De aard der dingen @ Rijksmuseum Twenthe

Drukte van jewelste op zondag 5 november in het Twentse Enschede: de opening van de Herfstsalon en de opening van twee tentoonstellingen in het RijksMuseum.

Otto Marseus van Schrieck (met een heuse Peter Paul Rubens, gewoon aan de muur ertussen, voor de oplettende kijker) een Gouden Eeuw pareltje en aanleiding tot het samenstellen van de tentoonstelling De Aard Der Dingen. Negen tekenaars nemen de zalen van het museum over: Emmy Bergsma, Aline Ras, Hanneke Francken, Roos Holleman, Kinke Kooi, Arno Kramer, Hans de Wit, Sigrid van Woudenberg en uw reporter aldaar.

rijksmuseumtwenthe.nl/content/1875/nl/de-aard-der-dingen-negen-hedendaagse-tekenaars

Naast het vele praten en wijntje hijsen heb ik nog wat foto’s geschoten vanuit de heup. Deze zijn absoluut niet representatief voor het geheel in het eggie. Ga dus zeker een keer kijken ook als je een hekel hebt aan lang in de trein zitten. Boekentip voor heen en terug: De stamhouder van Alexander Münninghoff.

Anouk Griffioen

Aline Ras

Arno Kramer

Emmy Bergsma

Hanneke Francken

Hans de Wit

Kinke Kooi

Otto Marseus van Schrieck

Sigrid van Woudenberg

rijksmuseumtwenthe.nl/content/1875/nl/de-aard-der-dingen-negen-hedendaagse-tekenaars

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*