Tal R @ Boijmans

Veel afzonderlijke werken van Tal R hebben uitzonderlijke kwaliteit. Die kerel kan kwasten. Het zijn er alleen wel heel veel, hier en daar valt er een tussenuit. No problemo. Die veelheid heet schilderpret en maakt essentieel onderdeel uit van zijn kwaliteit. In de afzonderlijke installaties van veel werken schemert nu en dan middelmaat en vooral weinig kritisch kijken; de boel moet vol, marktvraag? Groot is goed en veel is lekkker en produceren moet je: de handel moet de deur uit. Kniesoor die daar op let: wie vette schilderijen wil zien moet komen buurten en laat de spiegeltjes en kraaltjes links liggen.

Nog tot 14 januari.

boijmans.nl/tentoonstellingen/academy-of-tal-r

Lijkt de kunstuitleen van Heden wel, extended version.

advertentie(s)

Het is niet makkelijk een goed schilderij te maken, al lijkt het tegendeel bij de rest van de werken. Tien keer hetzelfde niet zo geweldige werk.

Zo’n kleintje uit het begin… Zeker zo goed als het grotere geweld, zo niet beter.

Tal R doet ook dingen maken.

Niet op de foto’s de spiegeltjes en lampjes ruimte en de kruipdoorsluipdoor gang met tekenwerkjes die je eerder bij een kunstenaarsinitiatief zou verwachten en die daar meer op zijn plek zou zijn.

Moet steeds ook aan onze wilde tekenvriend Koen Taselaar denken. Die doet ook van asbak tot bijzettafel, waar hij schittert met een veelheid van extended tekenpret.

[arve url=”https://vimeo.com/241655658″ /]

Nog tot 14 januari.

boijmans.nl/tentoonstellingen/academy-of-tal-r

About Jeroen Bosch 4659 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*