Anne Geene wint de Volkskrant Beeldende Kunst Prijs 2018

Anne Geene wint de Volkskrant Beeldende Kunst Prijs 2018

“De Volkskrant Beeldende Kunst Prijs 2018 is toegekend aan Anne Geene (Breda, 1983). De jury onder voorzitterschap van oud-minister Jet Bussemaker ziet de winnaar als ‘meest complete kandidaat’. Het werk van Geene dat zijn inspiratie vindt in de natuur ‘verbaast vanwege zijn gekte, getuigt van vakmanschap en viert schoonheid zonder dat boven alles te stellen’, aldus het juryrapport.”

T/m 15 april a.s.

Stedelijkmuseumschiedam.nl/nl/658

About Niels Post 3645 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*