Interview Marius Lut

Interview Marius Lut

T/m 27 mei aanstaande bij Studio Omstand in Arnhem.

“Het werk en de plaatsing ervan in de ruimte verstoorde de bestaande ritmiek. Uit zoiets ontstaat spanning, een nieuwe, hybride en geladen vorm die je niet helemaal in de hand hebt. […] Om dat te bereiken heb ik onder andere zwarte windjacks en handdoeken opgenomen in mijn werk. De kijker moet moeite doen om het windjack of de handdoek niet te zien als windjack of handdoek, maar als deel van het oppervlak van het schilderij. Dat lukt nooit helemaal. Het herkenbare wordt nooit helemaal onherkenbaar of abstract.”

Peternijenhuis.blogspot.nl/2018/05/marius-lut-een-schilderij-kun-je-zien_7.html

About Niels Post 3633 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*