West Wednesdays, Amsterdam

Woensdag 9 mei heb ik s ‘avonds meegelopen met de maandelijkse kunstroute in Amsterdam West: West Wednesdays, die deze maand in het teken van vertellingen staat.

We verzamelen voor LAB111 en startte om 18u00.

West Wednesdays

Mieke Prinse organisator West Wednesdays.

West Wednesdays

Kunstenaar en Faircity Amsterdam, strijders tegen de uitverkoop van de stad, activist Boudewijn Rückert is de host van de avond.

West Wednesdays

In de hal van de kelder van LAB111 zijn medewerkers van het Feminist Art Fest: multidisciplinair art-filosofisch festival bezig met de opbouw dan de tentoonstelling. Er worden werken van Yara Said, Iriée Zamblé, Minoesch Beeldstroo, Tabita Rezaire, Shenelva Booij, Djuro Hight, Caroline “Lientje” Helder en Jonathan Ho getoond.

Het festival vindt 11 mei tot en met 13 mei plaats.

West Wednesdays

Het kantoor en tentoonstellingsruimte van LIMA, internationaal platform voor duurzame toegang tot mediakunst, zit ook in de kelder. Curator Jan Robert Leegte verteld over de tentoonstelling Cultural Matter van Constant Dullaart, onderdeel van een serie over materiële en kunsthistorische vraagstukken op het gebied van digitale kunst, die om 21u00 wordt geopend.

West Wednesdays

Kantoor ruimte LIMA.

West Wednesdays

West Wednesdays

Onderweg naar de volgende locatie verteld Boudewijn dat het schoolgebouw op de achtergrond verkocht is voor 4,6 miljoen. Dit geeft het ‘yuppie gehalte’ van de buurt weer.

West Wednesdays

Atelier Meister, de thuisbasis van een collectief van kunstenaars en ambachtslieden uit verschillende disciplines.

West Wednesdays

Metaalkunstenaar en smid Bert Meister woont al 63 jaar in de Bellamystraat en werkte 40 jaar in smederij Meister. Daniele Scauso is schilder, beeldhouwer en maker van binnen- en buiteninstallaties.

West Wednesdays

Bellamy Kabinet nodigt vier keer per jaar kunstenaars uit om nieuw werk te maken dat is geïnspireerd op de buurt. De werken worden gepresenteerd in elf vensters die direct aan de woonhuizen liggen in de Bellamybuurt. Voor de tentoonstelling Aanvaardbare Conditie zijn Maarten Schuurman, Esther Brakenhoff, Irene Fortuyn en Maze de Boer gevraagd door curatoren Sofie Rouw en Lidewij Sloot om te onderzoeken welke opvattingen de buurtbewoners hebben over hun leefomgeving en de conditie ervan.

West Wednesdays

Maarten probeert de Iphone 10 oplader in het werk in het raam.

West Wednesdays

Lidewij vertelt over de tekening in het raam van Maze.

West Wednesdays

Tot slot lopen wij naar het kantoorcomplex Tetterode aan de Bilderdijkstraat. M4GASTCOLLEGE, een tiendelige collegereeks van kunstenaars over ‘systemen en methodieken’ en de manier waarop deze een rol spelen in hun werk, heeft voor deze keer Melanie Bonajo uitgenodigd om het tiende college te verzorgen. Maar helaas zij is ziek, zij wordt vervangen door Iekeliene Stange.

West Wednesdays

Iekeliene

West Wednesdays

Het wisselatelier Tetterode deze keer ingericht door Iekeliene.

West Wednesdays

Kleurrijk speelgoed sculptuur van Iekene, waar ik bijna aan wilde gaan likken. Maar heb ik voor deze ene keer niet gedaan.

West Wednesdays

West Wednesdays

De verhalenverteller van het Bellamy Kabinet.

West Wednesdays

West Wednesday gaat nog even door, maar ik besluit om naar de opening en gesprek van Constant Dullaart met antropologe Axelle van Wynsberghe bij de LIMA te gaan.

West Wednesdays

Detail werk Constant.

De expositie is tot en met 20 juni, dagelijks tussen 17u en 23u te zien.

Li-ma.nl/site/news/cultural-matter-opening-constant-dullaart-pti

About Najiba Brakkee 140 Articles
Najiba Brakkee woont in Amsterdam en werkt op project basis in de kunstwereld als pr-medewerkster en organisator. Zij ziet de kunstwereld als een avontuur en schrijft over alles wat zij onderweg tegenkomt: exposities, ateliers, beurzen en dergelijke. 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*