The End of Fear, Barbara Visser

[arve url=”https://youtu.be/0WBDkno_Dv4″ /]

Televisietip van de dag, Barbara Visser over de aan gort gesneden Newman van het Stedelijk. En voor wie zich nog even in wil lezen; de grote hoe-zat-het-ook-alweer uit 2013 bij de Volkskrant.

“In The end of fear wordt de bewogen geschiedenis van het schilderij Who’s Afraid of Red, Yellow and Blue III (1966/67) van Barnett Newman verteld vanuit de kunstenaar, de kunsthater, de media en de museumdirecteur. Zelden riep een kunstwerk zoveel vragen op en lokte het zoveel emoties uit. De zware aanslag op het werk door een bezoeker in 1986 werd gevolgd door een controversiële restauratie en rechtszaak. De ‘million dollar question’ blijft: zien we een origineel of een kopie?”

Vanavond, woensdag 30 mei, om 22.55 uur op NPO 2.

Vpro.nl/programmas/2doc/2018/the-end-of-fear.html

About Niels Post 3647 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*