Galerie Nouvelles Images sluit de deuren

Persbericht 18 juli 2018:

Sinds de oprichting in 1960 is NOUVELLES IMAGES (NI) een beeldbepalende en invloedrijke galerie in Nederland; eerst onder de visionaire leiding van initiator Ton Berends en vanaf 1989 onder de bevlogen aanpak van zijn opvolger Erik Bos.

Erik Bos is in december 2016 overleden en liet zijn nalatenschap ten goede komen aan de beeldende kunsten, in het bijzonder de fotografie via het Erik Bos Fonds, een fonds op naam van het Gemeentemuseum Den Haag. De galerie voortzetten was voor alle betrokkenen een grote wens.

Sinds vorig jaar maart werkten wij, de nieuwe directeur Marie Jeanne de Rooij en rechterhand Sander Creman, voortvarend aan de continuering van de galerie voortbouwend op de geschiedenis en reputatie van NOUVELLES IMAGES met een zichtbare focus op de gewenste vernieuwing.

Helaas is door de aanhoudend ongewisse kunstmarkt en de complexe overdracht van de galerie door de direct betrokkenen met pijn in het hart besloten de galerie met ingang van
1 oktober 2018 te sluiten.

NOUVELLES IMAGES dankt alle kunstenaars voor hun kunstenaarschap en vriendschap, en alle kunstliefhebbers die de kunst en de kunstenaars door de jaren heen met hun aankopen gesteund hebben.

NOUVELLES IMAGES organiseert van zaterdag 1 september t/m zondag 9 september een laatste verkooptentoonstelling met werken uit de collectie NI waarvan de opbrengst aangewend zal worden om de galerie goed af te sluiten voor de kunstenaars van de galerie en voor de direct betrokkenen. Meer informatie over deze tentoonstelling wordt op korte termijn bekend gemaakt.

nouvellesimages.nl
Marie Jeanne de Rooij & Sander Creman

About Niels Post 3650 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*