Marc van Elburg @ De Wereld Werkt in Arnhem

Marc van Elburg @ De Wereld Werkt in Arnhem

Motel Spatie dag vandaag in de kolommen, vergeet de Randstad, Arnhem is booming. Omstand, Plaatsmaken, De Groen, Code Rood, Circa…Dit, Kunst op de koffie, volgend jaar de biënnale en dan vergeet ik ongetwijfeld nog het een en ander (Kröller Möller ligt er om de hoek).

Marc van Elburg, die u natuurlijk nog kent als Mayo Man, uitgebreid in gesprek met Peter Nijenhuis.

“[…] Mijn kijk op zines is gevormd in de jaren negentig. Het is het beeld van de zinecultuur als een soort proto-social netwerk. Je kan zines zien als een analoge verzameling persoonlijke blogs. Zinecultuur heeft wortels in fluxus, mail art, punk maar ook in sciencefictionfanzines uit de jaren dertig van de vorige eeuw en voetbalfanzines. Er is nog meer te noemen, denk bijvoorbeeld aan penvrienden en schoolkranten. Het zijn allemaal voorbeelden van netwerken waarbij spontane zelforganisatie een rol speelt.”

Peternijenhuis.blogspot.com/2018/10/marc-van-elburg-in-motel.html

About Niels Post 3633 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*