En wat nu: Daan den Houter @ Frank Taal

Morgen zaterdagmiddag 10 november hangt Daan den Houter vers ijsschilderwerk bij Galerie Frank Taal aan de Van Speykstraat. Meer dan leuk, verplichte kost, aanrader voor het gehele gezin. Een straf staaltje conceptwerk met oogstrelende fysiek. Er is wat te zien. Noem het een tentoonstellingsperformance. Gedurende de dag verandert het langzaam smeltende schilderij, om uiteindelijk met een doffe plof op de grond te belanden. Wat rest is een kleurige plas waterverf. Slow motion actionpainting door het werk zelf.

De aanwezigheid van het afwezige. Na een uur of wat hangen, resten slechts sporen.

Fijne handel. Vanaf 700 euro heb je een ijsschilderij in huis. Voor 950 euro komt de kunstenaar het bij je hangen.

Verzamelaars opgelet: je koopt een belevenis, je koopt een herinnering.

Niet echt geschikt voor in museale collectie zou je zeggen. Wel aangeraden in te boeken als een fijne performatieve publiekskneiter – een maand lang elke dag een vers werk gehangen door de meester zelf. Even onderhandelen over de prijs (inkoopkorting) en de vloer netjes afdekken. Museumdirecteuren zijn altijd bang voor beschadigingen van de vloer. Waaraan herken je een museumdirecteur? Aan angst voor beschadiging van de museumvloer.

Liefhebbers van meer beklijvende snuisterijen gaan voor de epoxyschilderijen.

Of iets wat op een ijsschilderij lijkt, maar het niet is. Lambaprint op dibond met plexiglas glinstert fijn.

Maar dit is het echte werk.

 
Daan hangt zaterdag 10 november vers werk om 13:30 (meen ik) Ga kijken en kom na twee uur weer terug.

franktaal.nl

About Jeroen Bosch 4753 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*