Jan van der Ploeg in da Mies van der Rohe-house!

Gemütlichen Sonntagmittag Matinée in Hohenschönhausen met mooi werk Jan van der Ploeg, Joachim Grommek en Jill Baroff.

Prachtige omgeving en ambiance natuurlijk daar in het noorden van Berlijn. Het werk van Joachim Grommek is mindboggling gaaf… spaanplaat dat als spaanplaat nageschilderd is met tape dat geen tape is maar geschilderd en vergeeld plakband dat ook nageschilderd blijkt te zijn. 10 jaar geleden al eens door Jeroen Bosch op Trendbeheer gerost… Deze serie werken zijn van 2014.

Jan van der AjaxPloeg heeft ook een topmiddag en houdt de stand bij in de klassieker tegen Feyenoord-beheer.

Zijn ‘murals’ zijn inmiddels bekend van hier tot Australië en weten ook de doorloop ruimte van de villa te bekoren.
Mooi te zien van buiten hoe de strakke vormen van het huis zich in de van van der Ploeg’s half afgeronde kleurcombinaties vermengen. 3-2. Rust.

Het werk van Jill Baroff vervolmaakt deze abstrakte geotrip. Haar werk is ook gebaseerd op lijn en kleur maar de drie ‘kunstpositionen’ geven verschillende (ruimtelijke) interpretaties van deze formele ‘regels’, er zijn alleen illusies van regels in deze mooi gecurateerde show. 4-2

Het Mies van der Rohe Haus aan de Oberseestraße nr. 60 in Alt-Hohenschönhausen is het laatste door Ludwig Mies van der Rohe ontworpen woonhuis van voor zijn emigratie naar de Verenigde Staten in 1938. Het huis ontstond in Bauhausstijl aan het begin van de jaren ’30 onder de naam Villa Lemke.
Tijd om te gaan.

6-2 voor Feyenoord, heerlijke middag daar Jan ;-)

Jan van Der Ploeg, Marc Bijl en Joachim Grommek

miesvanderrohehaus.de

About Marc Bijl 301 Articles
Post-internet-punker

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*