Kersgallery, Zoete Broodjes, Bureau Postjesweg, P/////AKT

Sinds mijn studiobezoek bij Eli Content, ben ik fan van hem en van zijn werk. In KersGallery heeft hij Leo Vroegindeweij uitgenodigd om samen een tentoonstelling te maken. Het vaste thema van Content is het scheppingsverhaal, gezien vanuit het Jodendom. Op zijn schilderijen zijn op verschillende manieren geslachtorganen terug te vinden, omdat de schepping daarmee begint. Content heeft de figuren boetserend op het doek tot leven gebracht. Het leuke aan de tentoonstellingen die Content maakt is de keuze van zijn partners. Het werk van Vroegindeweij schuurt lekker tegen zijn werk en dat maakt de tentoonstelling sprankelend. Te zien tot en met 9 februari 2019.

Eli Content

Leo Vroegindeweij

    Tijdens de opening was Willem de Ridder aanwezig om het clubhuis in te wijden.

Tot en met 24 februari kun je in Zoete-Broodjes je geluk bestellen. Joanneke Meester en Wafae Ahalouch hebben beide het boek Spiegelogie van Willem de Ridder gelezen. Waarin hij zijn levensvisie beschrijft over hoe de werkelijkheid, werkelijk wordt als men haar zelf beschrijft: ‘spiegelogie’. En zo besloten zij om hun krachten te bundelen en de ruimte van Zoete-Broodjes te transformeren in een clubhuis voor de Fanclub Bestel je Geluk. Op de openingsavond kon je je intekenen voor een van de fanclub avonden.

    Rosa Johanna ‘Double Sided’

Vanaf deze zomer opent projectruimte Bureau Postjesweg in Amsterdam Nieuw-West een nieuwe ruimte. De tentoonstelling Ringsporen 1 is de aftrap. Nieuwsgierig? Tot en met 3 februari is de straat tentoonstelling te bewonderen.

    Holger Nickisch – Welcome Stranger

Deelnemende kunstenaars: Rosa Johanna, Muge Yilmaz, Servet Kocyigit, Abdelkader Benali, Heidi Vogels, Holger Nickisch en Bert Kramer.

Het is al weer een tijdje geleden dat ik een tentoonstelling bij P/////AKT hebt bezocht. Op Instagram zag ik wonderschone foto’s voorbij komen van Ricardo van Eyk“>Ricardo van Eyk. En besloot om maar weer eens langs te gaan. Een stap binnen in de ruimte en ik begin te gloeien van
gelukzaligheid. Van Eyk heeft de ruimte getransformeerd tot een installatie die je doet denken aan een miniatuur stadsplattegrond, waarop restanten bouwmaterialen gestileerd zijn gecomponeerd.
De grens tussen kunst en architectuur verdwijnt. Te zien tot en met 3 maart 2019.

About Najiba Brakkee 140 Articles
Najiba Brakkee woont in Amsterdam en werkt op project basis in de kunstwereld als pr-medewerkster en organisator. Zij ziet de kunstwereld als een avontuur en schrijft over alles wat zij onderweg tegenkomt: exposities, ateliers, beurzen en dergelijke. 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*