About [Redactie] 9072 Articles
Berichten in Trendbeheer kort en ingezonden verslagen van gelegenheidscorrespondenten.

3 Comments

 1. Het is vreemd om te lezen. Enig vertrouwen in Europa is alom wankel. Lijkt me dat de afkeer onomkeerbaar gaat worden. Hebben die Britten weer een punt. Ik lees vrij weinig over deze copyright wetten in de Nederlandse reguliere media of lees ik ernaast?

 2. De Volkskrant had laatst een behoorlijk positief stuk over de nieuwe regels maar dat was vanuit de nogal naïeve gedachte dat de VK geld zou gaan verdienen aan de linktaks. Een belasting voor elke keer dat er ergens naar een artikel gelinkt wordt. In Spanje al ingevoerd en toen werden de websites van kranten ineens een stuk minder bezocht (waardoor minder advertentie inkomsten).

  Sowieso is het vreemd dat er in Nederlandse kranten heel weinig over technologie, copyright, privacy en hun onderliggende samenhang wordt geschreven. Terwijl het iets is dat iedereen raakt.

 3. Opgeleukt en uitgelegd bij NOS op 3 in 7 minuten (embedded bij dutchcowboys – geniet er nog maar van):
  https://www.dutchcowboys.nl/online/artikel-13-komt-er-aan-het-vrije-internet-is-in-gevaar

  Parodie exceptie, phew, gelukkig maar. Annechien Steenhuizen mag gewoon door met Heel Holland Rembrandt!

  Het lijkt erop dat de knapheid van de EU na de invoering van de zegenrijke cookieacceptklikklaar aan opte lijdt. GPDR en AVG ook al zo zuiver. Meer over de final text for the new EU Copyright Directive bij Julia Reda:
  https://juliareda.eu/2019/02/eu-copyright-final-text/

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*