CBK Amsterdam-Oost stopt

CBK Amsterdam stopt

“[…] Nu blijkt dat het stadsdeel achter de schermen gesprekken heeft gevoerd met een andere culturele organisatie: die gaat vanaf komend najaar de kunstruimte bestieren. Dit stelt het stadsdeelbestuur in staat om het CBK te wippen en daarbij de handen in onschuld te kunnen wassen. Immers: ‘de culturele bestemming van de ruimte blijft behouden’. Voor CBK Amsterdam betekent dat einde oefening per 1 augustus a.s. (En de collectie? Die wordt nog tot het eind van het jaar aangehouden. Er komt een ‘onderzoek’ naar wat daar mee moet gebeuren. Wees niet verbaasd als die alsnog voor een euro wordt verpatst.) […]”

Polderlicht.com/uncategorized/cbk-is-dood-leve-cbk

(Beeld: Wim Vonk tijdens Ontroerwoud, 2016)

About Niels Post 3656 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

5 Comments

  1. 20 juli aanstaande groots afscheidsfeest: https://www.cbkamsterdam.nl/activiteiten/-cbk-is-dood-leve-cbk-/

    “CBK Amsterdam, het centrum voor hedendaagse beeldende kunst in Amsterdam Oost, sluit na 35 jaar haar deuren. In de zuiveringshal van de voormalige Oostergasfabriek combineerde de organisatie kunstuitleen (met een collectie van ruim 5000 hedendaagse werken) en een expositieruimte.

    Vanaf 1 augustus draagt CBK Amsterdam geen zorg meer voor de programmering van het pand en de kunstuitleen wordt in afgeslankte vorm voortgezet tot het einde van het jaar. Dit heeft de gemeenteraad besloten. Daarna is de toekomst van de organisatie onduidelijk.

    Om hun (open) einde te vieren organiseert CBK Amsterdam 20 juli kunstfestival ‘CBK IS DOOD, LEVE CBK!’ in samenwerking met Programmeursgilde. Hun laatste evenement staat volledig in het teken van luidruchtig ten onder gaan. Tijdens dit festival worden kunstenaars en bezoekers uitgenodigd om, à la Andy Warhol’s Factory, één groot kunstwerk van het CBK gebouw te maken.”

    Updates over de programmering en andere details hier https://www.facebook.com/events/421945231994254

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*