Gewoon bijzonder (Bijzonder gewoon)

Gewoon bijzonder (Bijzonder gewoon)

Ondertussen wordt er in Delft hard gewerkt aan de opbouw van Gewoon bijzonder (Bijzonder gewoon), een tentoonstelling over het leven van alledag verspreid over 6 locaties in de stad. Allemaal op loopafstand van elkaar, zie ook het plattegrondje onderaan dit verslag.

Opent woensdag 16 oktober en is daarna te zien t/m 16 februari 2020.

Gewoon-bijzonder.com

Gewoon bijzonder (Bijzonder gewoon)

38CC curator Sandra Spijkerman, samen met Coen de Jong de grote aanjager van Bijzonder Gewoon, hangt collectie foto’s die Natasha Caruana vond op een Engelse marktplaats van mensen die hun trouwjurk verkochten. Uiteraard zo anoniem mogelijk.

Gewoon bijzonder (Bijzonder gewoon)

Gewoon bijzonder (Bijzonder gewoon)

De plaatselijke opbouwhond houdt van bubbelfolie en van de keramiek van Koos Buster.

Gewoon bijzonder (Bijzonder gewoon)

De rolluiken van Floris Boccanegra staan klaar om gehangen te worden.

Gewoon bijzonder (Bijzonder gewoon)

De botsauto van Maze de Boer en uw correspondent doet zijn kunsttransport tegenwoordig per luxe Mr. Serious tas (support your local tassenmaker).

Gewoon bijzonder (Bijzonder gewoon)

Het einde van een behoorlijk lange zin.

Gewoon bijzonder (Bijzonder gewoon)

Grote trekpleister is het Narrow House van niemand minder dan Erwin Wurm, heel bijzonder hoe een vrij klein initiatief erin is geslaagd het huis naar Nederland te halen. Wurm bleek fan van Pieter de Hooch, een grote De Hooch overzichtstentoonstelling opent vandaag op loopafstand in Museum Prinsenhof, en dat het huis in de Oude Kerk zou komen te staan gaf de doorslag.

Gewoon bijzonder (Bijzonder gewoon)

Gewoon bijzonder (Bijzonder gewoon)

Op de ramen van Museum Prinsenhof mocht ik nog een tweede werk installeren.

Gewoon bijzonder (Bijzonder gewoon

Verder zijn er nog tentoonstellingen bij Museum Paul Tetar van Elven en Kadmium, uitgebreid openingsverslag volgt nog.

Opent woensdag 16 oktober en is daarna te zien t/m 16 februari 2020.

Gewoon-bijzonder.com

Deelnemende kunstenaars: Desiree de Baar, Benedikte Bjerre, Floris Boccanegra, Maze de Boer, Koos Buster, Natasha Caruana, Paola Ciarska, Priscila Fernandes, Jakup Ferri, Leo Gabin, Elise ’t Hart, Stef Kreymborg, Peter de Krom, Linsey Kuijpers, Jelle Mastenbroek, Inge Meijer, Shana Moulton, Niels Post, Martin en Inge Riebeek, Paul de Reus, Jelle Slof, AnneMarie van Splunter, Gitte Svendsen en Erwin Wurm.

About Niels Post 3645 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*