Maurice Bogaert – Project Walter Benjamin en Albert S.

Beeldimpressie van werk dat tot stand komt als artist in residence in Pompgemaal Den Helder.

In de maak is een boek. Althans – onderdeel van het gebruikelijke totaalpakket aan installatie, beeld in beweging, de beschouwing van de toeschouwer onderdeel en onderwerp van het werk, vaardige verdubbelingen van presentatie naar representatie, is de totstandkoming van een publicatie.

Werktitel Project Walter Benjamin en Albert S. Benjamin’s Berliner Kindheit um neunzehnhundert, een reconstructie van het Berlijn van zijn jeugd meets Albert Speers megalomane toekomstvisioen voor Welthauptstad Germania.

Zoals altijd komen architectuur, film, tekst en beeldende kunst bij elkaar tot een totaalervaring voor publiek – hier nu in de vorm van series gefotografeerde maquettes. Doel: met die beelden een filmisch verhaal vertellen in de vorm van een graphic novel.

Een sfeerimpressie/teaser in acht momentopnames:

Intekenen vóór de voorintekening [emoticon] of anderszins gewoon op de hoogte gehouden te worden van het werk van Maurice Bogaert en Project Walter Benjamin en Albert Speer doet u door mij een mailtje te sturen.

mauricebogaert.nl

artagentorange.com/shop/mauricebogaert

Zie ook studiobezoek en interview Debbie Broekers:
metropolism.com/nl/features/38004_studio_visit_maurice_bogaert

About Jeroen Bosch 4713 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*