Om naar uit te kijken 2

Om naar uit te kijken 2
In 2017 bouwde Oscar Peters met zijn kunstachtbaan in W139 een van de hoogtepunten van het jaar. Deze winter is Peters bezig met een nieuwe achtbaan XXXXL in de Electricteitsfabriek van Den Haag (pal naast Nest). Bij Jegens & Tevens alvast een tipje van de sluier.

“Hoewel er natuurlijk een masterplan aan voorafgaat en Peters al eerder achtbanen heeft gebouwd, blijft ook de opbouw in de Electriciteitsfabriek grotendeels een kwestie van trial and error. De baan is groter en sneller dan ooit, er komt voor het eerst een looping in en de baan zal nog onder een trappenhuis door denderen. Door de grotere hoogte van de hellingbaan, vlak voor de looping, zal de snelheid ook veel groter zijn dan voorheen en Peters moet nog zien welke consequenties dat gaat hebben voor de constructie van de looping.”

Jegensentevens.nl/2020/01/volta-winterwerkplaats-in-de-ef-oscar-peters-bouwt-weer-een-kunst8baan-en-nu-met-looping/

About Niels Post 3648 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*