Alex de Vries op atelierbezoek bij Roland Sohier

Alex de Vries op atelierbezoek bij Roland Sohier

Bij Mister Motley werkt Alex de Vries gestaag aan een mooie serie atelierbezoeken, recent was bij Roland Sohier in Utrecht.

“Roland Sohier (Amsterdam, 1950) staat in het jaar dat hij zeventig is geworden een drukke periode te wachten met de tentoonstelling ‘Blokbuster’ in Park in Tilburg samen met Tom Claassen, de solotentoonstelling “Sohier-Sodaar-70 jaar’ in het Centraal Museum en een min of meer gelijktijdige expositie, samen met Harm van den Berg en Uli Kürner in Galerie Sanaa in zijn woonplaats Utrecht. Als kunstenaar is hij altijd in de weer om zijn werk manifest te maken. Die ambitie is met de jaren toegenomen, evenals de inhoudelijke noodzakelijkheid van zijn werk. […]”

Mistermotley.nl/art-everyday-life/atelierbezoek-roland-sohier

About Niels Post 3654 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

1 Comment

  1. “Hij vraagt modellen en danseressen om in een zelfgebouwd parcours in zijn atelier te bewegen en tekent meebewegend met zijn potloodje (sic) wat hij voor zijn ogen ziet gebeuren…”
    Mister Motley is ooit opgericht om jongeren te enthousiasmeren voor hedendaagse beeldende kunstuitingen. Het lijkt erop dat de redactie het spoor van de tijdgeest enigszins is kwijtgeraakt. Dank voor het delen, Niels!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*