Oscar Peters @ Electriciteitsfabriek

De Electriciteitsfabriek is door Oscar Peters omgevormd tot één grote installatie, een achtbaan voor kunstwerken incluis cerebrale entree. Het is zo ludiek als het klinkt en het past en overleeft royaal binnen het enorme imposante architectonische decor. Je moet onbehoorlijk groot uitpakken wil je de prominente aanwezigheid van de reusachtige fabriekshal aankunnen. De benedenverdieping vormt een grote rode poort, boven staat de noeste resultante van timmervreugd The Savage, uitbreiding en aanpassing van The Wild zoals te zien was in W139. Nu met looping.

Belevenisarchitectuur maar dan leuk. Alles ademt serieus plezier. Waar de glijbanen in musea van Carsten Höller als gemankeerd institutioneel verzet aanvoelen en de fopkermis met reuzenrad van Elmgreen en Dragset als vreugdeloos decor zonder reden doet dit deugd als daadwerkelijk volksvermaak, charmante geste van just do it. Oscar Peters kan het schijnbaar gemakkelijk aan.

Gewoon langskomen. Bij de plaatjes krijg je geluid noch trillingen. Het knarst en piept en rommelt en rammelt in de grootse galmhal. Nog tot 21 maart. electriciteitsfabriek.nl/agenda/winterwerkplaats-met-oscar-peters

En alles buitengemeen kiekjesbereid. Nog tot 21 maart de vr-za-zo en de vrijdag en zaterdag is Oscar Peters aanwezig: electriciteitsfabriek.nl/agenda/winterwerkplaats-met-oscar-peters

About Jeroen Bosch 4753 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*