Cut up Damien Hirst Spot Painting

Absoluut evil aan MSCHF is natuurlijk dat ze hun glimmende app alleen in Apple’s App Store leveren. Maar dit terzijde – hun ‘knip een originele Hirst in stukken en verkoop de delen’ was eergisteren al wereldwijd in het nieuws maar severed spots is te briljant ingezet om niet toch te delen. Meer des Hirst’ (het gaat grotendeels om geld maken) dan des Banksy’s (zogenaamd lekker anarchistisch rammelen aan de poort) maar a) lekker plat b) met een hoge amusementswaarde en c) bezit van zo’n stip zal de buren groen doen zien van jaloezie. Had ik er maar één gekocht toen het nog kon! Slechts 480$!

Aanschaf van het bronmateriaal zo’n stippenpainting voor 28.000 euro valt me alleszins mee. Ooit deden die een paar ton stuks. Maar er zijn er dan ook alleen al officieel meer dan 1000. Plus die van de wagen zijn gevallen en deze was misschien ook niet helemaal nieuw meer.

Wacht: het is een zeefdrukje. Daar zijn natuurlijk 100.000 varianten van.

In ieder geval jaloersmakend goed idee om zo’n spot painting van Damien Hirst op te knippen en her te gebruiken.

Hé en dan het frame met gaatjes! Ook een buitengemeen fraai werk. Die ligt nog in de winkel:
severedspots.com

(Fijn gelikte website ook: mschf.xyz)

About Jeroen Bosch 4660 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*