Nieuwstraat Festival (open call)

Nieuwstraat Festival Dordrecht (open call)

Uit de hoge hoed van Frans van Lent en het Unnoticed Art Festival. Met dit jaar thuisstad Dordrecht als uitvalsbasis en speelterrein. Daarvoor zijn ze nog op zoek naar nieuw uit te voeren werk.

“[…] De Nieuwstraat is een gewone straat in het centrum van Dordrecht. Het festival vindt plaats op zaterdag 20 juni 2020, tussen zonsopgang en middernacht.
Via een open inschrijving worden concepten gezocht voor performances in de publieke ruimte. Uit alle inzendingen wordt een gevarieerd programma samengesteld.

De performances zullen tijdens het festival worden uitgevoerd door vrijwilligers, onaangekondigd en zonder verdere uitleg.
Ze vinden plaats in alledaagse situaties en verbergen het ongewone binnen het gebruikelijke. Voorbijgangers zullen deze acties kunnen waarnemen, maar zullen ze vaak niet herkennen als een artistieke gebeurtenis. […]”

Inzenden kan t/m 1 juni a.s.

Unnoticedartfestival.com/nieuwstraat-festival/

About Niels Post 3656 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*