IPIHAN 10 (If Paradise Is Half As Nice)

Met 37 klein nulletje c wekenlang vertieren op en rond een grote rotte betonnen bak in Rotterdams niemandsland, zonder verkoeling of comfort, in de blakerende brandende zon, naast snelweg en -trein, om daar met gevonden materiaal in situ kunst te bakken, dat riekt naar If Paradise Is Half As Nice.

IPIHAN is hier en alleen vandaag (zondag 23 augustus) nog geopend voor publiek. Een aangename verpozing out of context en box. Zulks zie je nooit niet. Voor de vorige negen edities moest u toch strak een uur of acht, negen rijden. Nu just around the corner, naast de Kralingse Plas, Rolf Hartkoornweg 50, Rotterdam. Gemak dient de mens. Lekker gaan ontdekken zelf.

Sfeerimpressie:

Zoiets dus. Dutch Bushmaster Toine Klaassen is een natuurvogel en legt zijn ei overal.

If Paradise Is Half As Nice is een bijzonder totaalproject van een handvol kunstenaars vol goesting en stamina. Hard werken, ontdekken en avonturieren in niemandsland, waar op voorhand geen enkel artistiek resultaat valt te plannen. De weg is het resultaat. Doe je ding met wat voorradig is. Begin met niks, bouw je compound en open na een maand een weekend de deuren voor publiek.

Verzonken Pim Palsgraaf.

Met de boot naar de overkant.

Voor 10 euro worden er private rondvaringen verzorgd. Man sleept vlot.

Steen Michiel Jansen, kleurvlakken Daan Botlek.

IPIHAN 10 is tegelijk één groot presentatiescherm graffiti. Waarbij soms vers is gesausd.

Willem Besselink wonderschoon.

Van de achterkant bezien.

Leslie Nagel.

Monument voor alle omgekomen formule 1 coureurs.

Pim Palsgraaf

Betonboringen Esther Kokmeijer

Merchandise stal als Prada in de wind.

De Dutch Bushmasters’ home.

Opgang Ties ten Bosch

Influenza just around the corner

De Blackface Matter beweging, klein en bescheiden.

Toine Klaassen draagt water uit de zee.

IPIHAN 10 is zondag 23 augustus open voor publiek.

ipihan.com/ipihan-10

About Jeroen Bosch 4732 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*