Michiel Hennus (1940-2021)

Bovenstaande afbeelding toont een jonge fiere Michiel Hennus bij de opening van zijn galerie en komt uit een afsluitend bericht uit 2013 op trendbeheer: The Last Picture Show @ Wetering Galerie. Na veertig (40!) jaar sloot Wetering Galerie. Afgelopen woensdag overleed Michiel Hennus, Wetering Galerie. Hinke Schreuders schreef op Instagram een In Memoriam:

“Afgelopen woensdag overleed Michiel Hennus, veertig jaar van zijn leven eigenaar van Wetering Galerie in Amsterdam. In reacties van mensen op deze gebeurtenis hoor ik eens te meer dat hij een van de meest geliefde galeriehouders van de stad was, aan wie de herinnering tot aan zijn dood levend bleef – en ongetwijfeld ook daarna.

De laatste jaren had ik zelf, zoals dat soms gaat, niet veel contact met hem maar dat is lang anders geweest. Van 2003 tot aan de sluiting in 2013 was ik zowel kunstenaar als assistent van Wetering Galerie, van Michiel. Een tijd waaraan ik veel goede herinneringen bewaar, een man aan wie ik veel te danken heb.

Voor mij was hij, in al zijn aristocratische beminnelijkheid, een van de wijste mensen die ik in mijn leven mocht hebben. Een vaste waarde, die veel liefde had voor de kunst maar ook uitstraalde het allemaal niet té serieus te nemen en zo kon relativeren waar nodig. Dank je wel, Michiel, voor de vele fijne uren die we samen doorbrachten, en dat je me hielp mijn plek in de (kunst)wereld te vinden.”


Beeld van Hinke Schreuders uit The Last Picture Show

Onze berichten over Wetering Galerie:
trendbeheer.com/tag/wetering-galerie

About Jeroen Bosch 4742 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

3 Comments

 1. Michiel Hennus overleden, zag het in de krant,

  Als hij in 1964/65 bij de cavalerie in Amersfoort zijn militaire dienst begon,
  Bezit ik nog een portret tekening gemaakt door hem met rode balpen.
  Moet hem wel opzoeken en wil deze om niet aan een Hennus archief of familielid overdragen.

 2. Dag George, waarschijnlijk is het inderdaad een tekening van Michiel Hennus. Ik was lang galerieassistent van Michiel en heb naar aanleiding van jouw reactie hier even contact met de familie opgenomen en het blijkt dat ze nog heel veel tekeningen van hem hebben. Ze laten je vriendelijk bedanken voor je aanbod, goed dat je het hier even doorgaf. Dank!

 3. Begrijp ik goed ,dat ze de tekening niet nodig hebben?
  Als er geen ander is met directe interesse , ga ik hem nu niet
  Opzoeken.
  Later zoek er dan nog een plaats voor.
  Dank voor uw moeite
  Alle goeds, greorge eras

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*